Shanghai Part II

Andra dagen drog jag upp det stackars paret tidigt, 9.30.
Jag var pigg, trots den förhållandevis dåliga sömnen jag fått första natten.


Vi köpte frukost och satt i ett juicehak och avnjöt den. 


Första stopp på agendan var Shanghai Zoo. Trots fel avstigning på Metron så kom vi fram tillslut. Och detta Zoo var enormt. Det fanns alla djur man kan tänka sig, men de flesta var väldigt få och såg trötta ut. 

Små nyfödda möss som inte hade någon aning om vad som väntade dem. De låg nämligen i ett akvarie med massor med ormar. Se bild ovan* 


 Stackars gorillan. Ensam, i en inhängnad inomhus som såg väldigt tragisk och tråkig ut. Plastig och tillgjord. Och med massa kineser som stirrade. Jag led med honom. 
 

Till lunch blev det IKEAs köttbullar, köpte med oss Lussekatter som vi åt framför julkalendern på kvällen. Efter IKEA åkte vi till marknad med fakesaker. Jag och Johanna köpte väskor och armband. Och detta med prutning, oj vad jobbigt. Kommer nog inte sakna det. 


Efter middag, som blev på Ajisen Noodles igen. Så gick vi vidare till The Bund för att skåda alla skyskraporna. Denna gång innan de släcktes ner klockan 22. 


Tog sedan metron en station, över till andra sidan, Pudong. Shanghai Financial Center


Världens tredje högsta byggnad, med observatorie på 100e våningen. Vi stannade vid 92a våningen för ladies night med gratis bubbel. Och toalettbesöket jag gjorde där var det bästa i mitt, snart 23 åriga, liv. Möjligen inte just besöket men den toaletten! Först var dörren dubbelt så lång som mig, locket gick upp automatiskt, värmande sits, sedan fanns det funktion som kunde rensa/spola/tvätta soft/hard efter ditt besök om du fått för dig att göra nummer 2. Annars fanns det tvätt för nummer 1 också. Och tillsist 'dry'. Så iprincip behöver du inte toalettpapper. 
En sådan toalett ska jag ha när jag bli stor. 


Idag är det strålande Sol igen. 
Har precis kommit hem från lunch med Hanna.
Hon gick vidare till biblioteket. och Jacob har varit borsta sedan imorses.
Jag däremot har endast tvättat och ätit lunch. Enda kraftansträngningarna jag orkat.
Det är ändå helg.
Ikväll är det Fest!

Mottagna kommentarer:

Ta chansen och skriv något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Här hittar du min blogg:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0