Upprörd.

Idag behövde jag inhandla kvinnliga nödvändigheter med andra ord lite bindor och tamponger.
På skolans supermarket finns alltifrån mat, kakor, dryck till verktyg, lampor, speglar etc.
De hade självklart bindor, en hel sektion full. Men jag kunde inte hitta tampongerna. Briljant som jag är tog jag fram en, av de få jag har kvar, tampong jag har i väskan och frågar med den knappa kinesiskan jag kan. ‘Har ni en sånhär?’ Expediten kollar på mig som ett stort frågetecken. ‘Vad är det för något?’ Jag har ingen aning om hur jag ska svara på det. Jag kan knappt svara på svenska på en sådan fråga, det är en tampong? En sak jag stoppar I mitt underliv för att stoppa mensen? Expediten ropar dit en annan expedit som frågar samma sak “Vad är det för något?” Jag pekar på mitt paket med bindor samtidigt som jag med charade visar lite generande om att jag ska stoppa den I mitt underliv. Typ.
‘De har vi inte ….” Svarade dem.

Jag är inte upprörd över att de inte hade tampongerna, eller okej jo lite nu måste jag åka iväg till Walmart för att köpa eller hoppas på att den kinesiska supermarket vid lyan har, men med tanke på dagens upplevelse så tvivlar jag på det. 

Iallafall, jag är upprörd över att dessa expediter, kvinnliga expediter på 30-40 års åldern inte hade någon som helst aning om vad det var.

Jag är inte arg, mest ledsen för deras skull. Tamponger är guds gåva till kvinnorna! I min mening. Och det är synd att de inte har fått uppleva detta.

Det är jobbigt nog med mens, att behöva uthärda pms, spring till toaletten, tvätta lakan och allt därtill. Inte ska vi behöva känna det komma också, nej. tacka vet jag tamponger! 


Mottagna kommentarer:
Postat av: helga

hahahaha, nu dog jag lite av skratt här hemma.

2012-11-08 @ 17:13:38
URL: http://helgzor.blogg.se

Ta chansen och skriv något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Här hittar du min blogg:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0